Lite nytt samt ett filmtips

Sedan jag skrev senast har partierna som står bakom försvarsuppgörelsen kommit överens om att försvaret tillförs 500 extra miljoner i år. Det gör så att de värsta luckorna i försvarets finansiering täpps till och att Gotland återigen kommer att få ett fungerande luftvärn. Dessutom inleds återuppbyggnaden av civilförsvaret. I det osäkra säkerhetspolitiska läget innebär det att på kort tid har regeringen tagit initiativ till återinförd värnplikt och permanent militär närvaro på Gotland. Ytterligare steg kommer att tas för att stärka landets försvarsförmåga.

Jag har också deltagit i en träff för nordisk parlamentarisk revision och nu drar också utredningen runt den svenska riksrevisionens organisation igång. Detta kan låta astråkigt men det är en väldigt viktig del utav riksdagens kontrollmakt och det är viktigt för att leva upp till Gustav möllers devis: ”varje bortslösad skattekrona är en stöld från folket”.

En grupp riksdagsledamöter hade också en träff med representanter för landskapet Åland. Ålänningarna framförde stora bekymmer om hur deras förbindelser med ”riket”, det vill säga Finland, utvecklas. De ber också om ett ökat svenskt intresse för utvecklingen i Finland.

Till sist vill jag rekommendera alla att gå och se filmen ”Sameblod”. Det är en gripande historia om hur människor med samiska rötter skillts från sitt ursprung och de sår det skapats hos det samiska folket. Läs mer om filmen här: Sameblod

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s