Fem felaktiga borgerliga påståenden

Den senaste tiden har en del felaktiga borgerliga påståenden återkommit gång på gång. Jag tänkte därför ägna några rader åt att förklara varför de är fel. Och hur det istället ligger till.

”Regeringen sabbar statsfinanserna”

2014 tog vi över ett underskott i statsfinanserna på över 60 miljarder. Nu har vi vänt det underskottet till överskott, förra året var det hela 40 miljarder. De sista två åren har vi förstärkt statsfinanserna med över 100 miljarder kronor.

”Nästan en miljon människor kommer snart befinna sig i utanförskap”

Andelen personer som är i behov av våra ersättningssystem är nu lägre än innan 90-talskrisen och fortsätter att sjunka framöver. Vi har tagit krafttag mot arbetslösheten och regeringens politik gör att antalet sjukskrivna minskar framöver.

”Ni satsar för lite och för sent på polisen”

Vi har presenterat satsningar på nästan 4 miljarder kronor på polisen och säkerhetspolisen, inklusive ett extra tillskott på 700 miljoner bara i år eftersom Polisen lyckas anställa allt fler medarbetare. Vi har på bara ett år fördubblat antalet platser på polisutbildningen.

”Regeringens höjda skatter drabbar nästan hälften av alla poliser”

Enligt SCB tjänar en polis i genomsnitt 31 700 kr. Det framstår därför som orimligt att nästan varannan polis skulle tjäna över 38 000 kronor i månaden. De poliser som tjänar över 38 000 kr kommer få betala mellan två och 200 kronor mer i skatt. I gengäld kommer de få fler kollegor framöver.

”Företag och entreprenörer flyr landet på grund av regeringen”

Företagen uppger att kompetens- och bostadsbrist är de största hindren för dem att växa. Vi har ökat utbildningsplatserna med över 50 000 bara i år och investerar miljarder i fler bostäder. Vi sänker också skatten på företag som anställer sin första medarbetare och inför nya regler för personaloptioner för att underlätta för entreprenörer.

0653904370212_max

Även om vi har mycket kvar att göra går det bra för Sverige nu. Räkna dock med att högern kommer göra allt den kan för att måla en annan bild av utvecklingen.

Fredrik Olovsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s