KU-granskning & pensioner.

Konstitutionsutskottet har inlett vårens granskning av regeringen. Det största ärendet är det som handlar om Transportstyrelsens outsourcing av IT-driften. Detta ledde till att obehöriga kunde komma över hemliga uppgifter. Nu granskar KU både den tidigare borgerliga regeringens agerande i samband med att privatiseringarna inleddes samt den nuvarande regeringens hanterande av effekterna av privatiseringarna. På senaste sammanträdet deltog SÄPO för att gå igenom hur de har haft dialog med regeringarna om säkerhetsriskerna. Så mycket mer kan jag inte säga…

Regeringens sänkning av skatten på pension innebär att 1450000 pensionärer nu fått mer i plånboken. Den risk som fanns att de som hade gamla tjänstepensionsavtal genom kommun och landsting skulle få en sänkning av denna ”bonuspension” undanröjdes genom en lyckad förhandling mellan facken och SKL. Om denna minskning skett hade det blivit svårare att kommunicera den stora skattesänkningen för pensionärerna. Nu måste vi visa på de stora skillnaderna för landets pensionärer på borgerlig och SD politik jämfört med vår socialdemokratiska.

Redan nästa månad höjs underhållsbidragen för barn som fyllt 15 år. I mars höjs barnbidragen med 200 kronor. Samtidigt höjs studiebidragen, men de utbetalas retroaktivt först till sommaren på grund av CSN:s datasystem.

Ikväll skall jag delta på Eskilstunas arbetarekommuns representantskapsmöte innan jag tar tåget till verkstaden i Stockholm.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s