KU-förhör, distriktskongress & påsk

180328KU är inne i en intensiv period i den så kallade vårgranskningen och den hetaste frågan är IT-skandalen i Transportstyrelsen. Idag hade vi hemlig utfrågning av SÄPO och nu påbörjas utfrågningarna av ansvariga statsråd och de avslutas med en utfrågning av statsministern. Det som redan nu är uppenbart är att det funnits en bristande insikt i problemen med IT-säkerhet i stora delar av statsförvaltningen. Många frågetecken väcks också om hur information om det inträffade spridits mellan förvaltningar och departement.

Vi närmar oss tiden för vårens distriktskongress den 7-8 april. Då kommer vi att fastställa riksdags- och regionslista till höstens val. Vi kommer at behandla ett regionalpolitiskt program med tankar om kollektivtrafik, infrastruktur, högre utbildning, kompetensförsörjning och sjukvård med mera. Ett större antal motioner kommer också att behandlas. Försvarsminister Peter Hultqvist är inbjuden gästtalare. Vi ska förutom att diskutera politik också ha trevligt med en middag på kvällen.

Nu i helgen är det påsk. Jag kommer inte att önska er en glad påsk före påskaftonen. Min mamma lärde mig nämligen att man inte kan önska någon glad påsk innan uppståndelsen. Men när den har inträffat får ni ha en glad påsk.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s