Hans

Jag heter Hans Ekström och är född 1958. Jag gick Naturvetenskaplig linje på S:t Eskil i Eskilstuna och läste sen historia, religion och samhällsvetenskapliga ämnen på universitetet och blev färdig lärare 1982. Min ”yrkeskarriär” består av 10 års arbete som högstadielärare på Årbyskolan.

Intresset för politik har jag med mig från häftiga middagssamtal hemma och jag gick med SSU 1972. Under universitetsåren var jag inte politiskt aktiv och tvekade också en del vilket parti som stod mig närmast. När jag kom tillbaka till Eskilstuna väcktes mitt politiska engagemang igen av diskussionen runt byggandet av ett kolkraftverk. Min insats var nog mindre viktig än världsmarknadspriset på kol för att stoppa projektet men gamla bekanta fick mig att gå in i partiet. Ganska snabbt fick jag partiuppdrag som föreningsordförande och så småningom kommunala uppdrag. 1992 blev jag kommunalråd med anvar för kommundelsnämnderna (vård, skola, omsorg) och 1995 ordf. i kommunstyrelsen. Från 2005 är jag ordförande i partidistriktet och jag är ledamot av partistyrelsen. Efter 16 år som KS-ordförande gör jag nu min andra mandatperiod riksdagen och sitter som ordinarie ledamot och vice gruppledarei Konstitutionsutskottet.

Jag har två söner.  Jag är tokintresserad av historia samt intresserad och ibland förtvivlad trädgårdsentusiast.

Om Du är intresserad av att diskutera politik med mig skriv gärna. Jag är ingen datanörd men jag ska försöka svara bäst jag kan! Du finner mig även på Facebook.

hans.ekstrom@riksdagen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s