Kongress i Göteborg

Förra veckan skrev jag inte till er. Det berodde på att jag var på partikongress i Göteborg. Partikongress är en högtidsstund för en politisk aktiv. Samtidigt kommer man på sig själv att man har levt i en bubbla i nästan en vecka och därför inte riktigt förstått vad som hänt utanför kongressanläggningen. För mig var det tur att valkretsombudsmannen Tommi hade packat fel så jag fick gå ut och köpa skor med honom. Då hann vi nämligen med en kaffe i solen vid Avenyn.

Politiskt var kongressen en succé för Stefan Löfven. Han visade att han är en bra allmänpolitiker och inte bara en smal ”fackföreningsgubbe”. Han gjorde också tydliga markeringar inom områden som jämställdhet, mångfald och klimat som var bra för att forma helhetsbilden. Våra ombud var väldigt aktiva och de av er som hade möjlighet att följa kongressen från TV eller på nätet har säkert sett åtskilliga sörmlänningar från talarstolen. Jag vill rikta ett stort tack till delegationen för en mycket bra insats!

Som vanligt på en kongress måste man också göra svåra personval. Det som var väldigt positivt var att vi från vår region Mälardalen lyckades få in den förste i Verkställande utskottet med utomeuropeisk bakgrund. Ardalan Shekarabi valdes också in i riksdagen igår – som nybliven ledamot i finansutskottet. Jag tror det där är en kille som ni ska hålla ögonen på.

Han som kallades ”flickornas Jens” då jag var SSU:are höll ett lysande tal och imponerade som vanligt. Vi önskar honom lycka till i det norska valet och att han får en tredje regeringsperiod.

Magdalena Andersson imponerade som föredragande inom det ekonomiska avsnittet och visade också för många att hon inte är en ekonomisk teknokrat utan en politiker som ser ekonomi som ett politiskt redskap.

I måndags hade jag ledig dag och räfsade på tomten med min son och passade samtidigt på att sola lite och grilla korv. Det kändes som om våren är på väg.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s