Partibidrag, logistik och en ny president

I måndags hade jag styrelsemöte i Eskilstuna Logistik och Etablering AB. Det är spännande att återigen på nära håll följa den dynamiska utveckling som sker av Eskilstuna som logistiknod. Det är också många etableringar på gång, som kommer att skapa arbetstillfällen, vilket behövs i en stad med hög arbetslöshet bland de nyanlända.

I tisdags presenterades en utredning som jag har medverkat i under två år. Utredningen presenterar förslag på hur anonyma bidrag till partier ska kunna förbjudas och förhindras. Jag tror att det är väldigt viktigt för att fortsätta hålla svensk politik fri från korruption att ett sådant förbud införs. Även på lokal och regional nivå. Jag tror faktiskt att korruptionsrisken är störst inom verksamheter som har stora upphandlingar eller där man via planläggning styr över byggprocesser. Detta visar många exempel också internationellt. Att se till at hålla misstanken att våra beslutsfattare drivs av egna ekonomiska intressen är mycket viktigt för att behålla den relativt höga tillit svenska folket har till landets politiker. Läs mer om utredningen här: Anonyma partibidrag ska förbjudas (SVT)

Jag som många andra beklagar naturligtvis valresultatet i USA, men det amerikanska folkets val måste respekteras. Vi kan också lära oss en del inför kommande svenska valrörelser. Kombinationen av högerpopulism som binder samman traditionellt konservativa krafter med människor som upplever sig övergivna och svikna är en farlig brygd som enbart kan förhindras om vi förmår att ge människor hopp om en bättre framtid.

/Hans

1 tanke på “Partibidrag, logistik och en ny president

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s