Löfven i P1, kräftfiske, skolsatsning och valarbete

Igår kväll hade jag avbrott från dörrknackningen. Jag fiskade nämligen kräftor i Tisnaren, utanför Vingåker, med bland andra tidigare distriktsordförande Reynhold Furustrand. Det är väldigt vackert där. Det var en trevlig kväll med god mat i form av älgkalvsgryta och hemlagad ostkaka med hjortronsylt och vispgrädde. Det smakade mums! Burarna kom i men på grund av vädret hämtas de istället upp av daglediga idag. Så resultatet av fisket är ännu okänt.

bild

Idag går valarbetet vidare med presentation av det lokala valprogrammet i Eskilstuna, valstuga på torget samt dörrknackning i Skogstorp. Stämningen bland valarbetarna känns bra och det lovar gott inför valresultatet.

Skolsatsningarna fortsätter att presenteras. Igår presenterade vi en satsning på lärarlönerna. Jag tycker att man har hittat en bra modell med respekt för den svenska modellen men där också ambitionen att höja läraryrkets status är tydlig. Som gammal lärare känns satsningen välkommen och nödvändig. Om man ska attrahera duktiga unga människor till läraryrket måste yrket upplevas attraktivt både lönemässigt och innehållsmässigt. Kompetensutveckling av rektorer tror jag också är viktigt, särskilt då vi lever i en föränderlig värld.

Jag lyssnade i morse på utfrågningen av Stefan Löfven på P1. Jag tycker Stefan klarar sig bra och i de frågor där det är viktigt att inte låsa sig, svarade han på ett sätt som lämnar öppningar för framtiden.

Lyssna på Löfven i P1 här: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/423602?programid=4657

På vår hemsida hittar du en översikt av våra vallöften och utspel. Den uppdateras ständigt och sidan är bra om du vill följa oss och vår politik. Här hittar du den: http://www.socialdemokraterna.se/Val-2014/Valloften/

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s