Strejkrätt och Fria moderata studentförbundet

Busstrejken har idag kommit till Sörmland och Strängnäs. Kommunals strejk handlar om en principiellt viktig fråga, nämligen att arbetstagaren skall vara skyddad när en huvudman gör en upphandling av verksamheten. Upphandlingssystemet innebär att man byter utförare av verksamheten. Exempelvis bussbolag, men man måste väl inte byta ut chaufförerna? Jag hoppas och tror att det går att finna en lösning på detta problem. Busschaufförer, städ-och bespisningspersonal med många flera bör i ett framtidsinriktat och modernt samhälle ha ett bättre anställningsskydd. Långsiktighet på arbetsmarknaden är till gagn för båda arbetsgivare och fack, det är jag övertygad om. Därför håller jag på Kommunal i denna konflikt och hoppas de får igenom sina krav.

Fria moderata studentförbundet agerade strejkbrytare genom att bedriva en egen busslinje under Kommunals strejk. Läs mer om tilltaget här:
http://alliansfrittsverige.nu/aktuellt/2013/06/om-du-undrar-varfor-bussen-inte-kommer-fram-sa-ar-det-for-att-m-studenterna-parkerat-pa-hallplatsen

Det är intressant att den moderata partiledaren inte har uttalat sig kring detta, inga andra ledande moderater heller. Var befinner sig det ”Nya arbetarepartiet” i den här frågan?

Det är snart dags för lite semester, men först väntar bland annat en interpellationsdebatt nu på onsdag om Gnestapendeln. Sedan ska jag ner ett par dagar till Almedalen på Gotland innan batteriladdandet börjar.

När jag kommer tillbaka kommer jag att ägna mig åt motioner, då det är allmän motionstid. Har du något förslag? Vad vill du förändra? Tveka inte att höra av dig till mig om du har någon idé på en bra motion.

/Hans

Strejbrytaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s