Medmänsklighet blandat med regerings(o)duglighet & försvarsrester

Gårdagens nyhet om den fruktansvärda gas attacken i Syrien känns overklig. Jag trodde inte att någon med berått mod skulle kunna döda så många av den egna befolkningen på detta sätt. Det är min förhoppning att internationella samfundet snabbt tar reda på vem som är skyldig till detta fruktansvärda dåd. Kanske en och annan sympatisör till Sverigedemokraterna kan fundera över om det inte är rimligt att ta emot flyktingar från en så drabbad region? Skulle inte du och jag också försöka fly från vårt land om risken att utsättas för sådana dåd var överhängande? Vi skulle då vara beroende av att någon var villig att ta emot oss. Har vi inte lärt oss något, sen den sedermera moderate riksdagsledamoten och tillika konungens livmedikus, Gunnar Björk ledde de unga medicinstudenternas protester mot massinvandringen av judiska läkare till Sverige. De var visst 10 stycken läkare som kom hit.

Igår hade den socialdemokratiska KU-gruppen höstupptakt hemma hos Björn Sydow i Sigtuna. Björn bodde i en fantastisk miljö alldeles vid Mälaren där vi hörde de sista resterna av det svenska försvaret. Svea livgarde övade på andra sidan vattnet. Vi kan konstatera att frågan om regeringens regerings(o)duglighet dyker upp i allt fler frågor. Den så kallade Nuon-affären är en av dem. Men många andra frågor går tillbaka till samma sak. Gunilla Carlsson, biståndsministerns, hantering av biståndsfrågan är en sådan. Hon har med hårdhet kritiserat SIDAS hantering av biståndet men den tredjedel av biståndet som hanterades av UD, direkt under henne själv, har Riksrevisionen konstaterats hanterats lika illa. Glöm inte att departementschef på Utrikesdepartementet är den helige och ofelbare Carl Bildt.

En annan fråga som kommer att röra partiorganisationen i allra högsta grad är det förslag om partiernas finansiering som är ute på remiss. En fråga som finns där är frågan om hur bidrag ska redovisas för att man ska kunna undslippa korruption och otillbörlig påverkan. En fråga som inte har diskuterats så mycket i partiet är kraven på offentlig redovisning och revision av partiets räkenskaper ända ner på föreningsnivå. Detta kommer antagligen att leda till förändringar i hur vi hanterar vår ekonomi och lär inte underlätta rekryteringen av nya kassörer till våra s-föreningar. Roger Ljunggren, 1:e ombudsmannen i distriktet, kommer att lyfta denna fråga med arbetarekommunordförande framöver.

Distriktsstyrelsen för socialdemokraterna i Sörmland valde att göra ett uttalande angående de nya anti-gay lagarna i Ryssland, läs det här:

http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/mall1/Hem/Pressmeddelande1/

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s