Nu är det valrörelse, på riktigt!

Jag tror faktiskt aldrig jag har varit med om en valrörelse tidigare där människor verkligen vill prata politik. Samtalet är den bästa metoden hur det än uppkommer.

Vi affischerar, skriver insändare och debatterar med andra politiska partier, det är bra och det höjer intresset och pulsen. Men det viktigaste är tvåvägskommunikationen.

Jag har stått utanför ICA och Konsum, deltagit på marknad och Högsjödagen och Fejsbookat. Då uppstår samtal. Jag har varit på fest och hos frissan, samtal även där. Men absolut överlägset bäst är att knacka dörr! Vilka samtal jag har haft. Vad jag har lärt mig om hur och vad folk tänker och jag har haft många möjligheter att berätta om vad vi Socialdemokrater vill göra för att vi ska få ett bättre Sverige – för alla.

10562982_10203334315532163_4508621616340657929_n

Om du läser det här och är socialdemokrat, häng med mig på dörrknackning. Det är kul och intressant, jag lovar. Eller ring mig så kommer jag till din ort och knackar dörr med dig.

Jag skulle också vilja säga till alla dessa människor som vill att man kommer in till dem och tar en lite längre diskussion. Självklart, samla ihop grannar, föreningen, bokklubben, vänkretsen, släkten eller vem som helst egentligen. Jag kommer och tar med fika. Sätt på en kanna kaffe.

Du når mig på 070-28 78 449 eller caroline.helmersson.olsson@riksdagen.se eller leta rätt på mig på Facebook, det finns inte så många Caroline Helmersson Olsson där.

I förra veckan träffade jag Kommunals s-förening i Katrineholm. Jag tror att jag blir allra gladast när ”facket” vill samtala med mig. Naturligtvis beror det på att mitt politiska engagemang började där och hur det än är, är jag alltid en undersköterska och Kommunalare. Jag vet att fackföreningsrörelsen ringer sina medlemmar och det är jag glad för. I kväll. Torsdag, ska jag träffa min egen Kommunalsektion i Vingåker.

Ett bättre Sverige för alla innehåller starka fackföreningar. Åtta år med en högerregering har satt sina spår. Vi får heller inte glömma att det inte hade kunnat ske utan SD:s gillande. Sverigedemokraterna är ett fackföreningsfientligt parti och har hjälpt resten av högern att försämra villkoren för vanliga arbetare. De talar i termer som klassförbrödring, kan du vår svenska modell vet du att det är trams. De startar dessutom en egen fackförening, en fackförening som inte ”äger” något avtal. Vad ska man ha en sån förening till? Snacka om att blåsa människor på pengar.

Jag tror på ett bättre Sverige – för alla. Ett bättre Sverige, med ett samhälle som stöttar dig som mest då du behöver det som mest. Ett Sverige där alla får plats. Ett Sverige där vi tar hand om varandra, när behoven uppstår.  Det Sverige kan vi få  den 14 september. Det ska vi fixa den 14 september – du och jag – vi tillsammans!

/Caroline

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s