Måndag efter Springpride

bild (6)

Årets Springpride är över. En fantastisk helg med bra feststämning och bra väder. 3000 eskilstunabor deltog, enligt polisen, i tåget och ännu fler var åskådare. Det ”bespottade” torget var fullt av människor och visade att staden har fått ett nytt vardagsrum.

bild (2)

Givetvis fann det också många mer seriösa inslag. Ett sådant var HBT:s Sörmlands visning av filmen Pride. Ett 30-tal personer deltog också i ett bra samtal efter filmen. Vi pratade om 80-talet, thatcherismen och de förändrade värderingarna i samhället. Samma film visades senare på kvällen som utomhusbio på torget.

bild 3 (2)

På Irland visade det irländska folket att även ett land så präglat av katolska kyrkan har gått igenom en stor förändring. Det är bara att gratulera det irländska folket som nu röstade ja till samkönade äktenskap. Nu hoppas vi bara att det ljuset kan spridas till andra länder, bland andra vårt grannland Ryssland.

Idag ska jag och min kollega Sara Karlsson besöka Årbymoskén i Eskilstuna. Vi ska även träffa kommunrepresentanter för att diskutera våldsbejakande extremism och hur vi kan samarbeta för att förhindra rekrytering till militanta rörelser.

Kvällen avslutas med arbetarekommunens representantskap här i Eskilstuna.

/Hans

Här är en länk till SVT Sörmlands inslag från Springpride: http://www.svt.se/nyheter/bade-allvar-och-fest-nar-eskilstuna-firade-toleransen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s